Essay about Black8e Ch23 Tb

Submitted By Yana-Konyukhova
Words: 3909
Pages: 16

Chapter 23: Cardiovascular, Lymphatic and Systemic Disease

Question Type: Multiple Choice

1) Which term refers to the presence of bacteria in the blood stream?

a) bacteremia
b) septic shock
c) septicemia
d) lymphangitis

Answer: a

Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 23.1 Review the anatomy of the cardiovascular system as it pertains to microbial defenses.
Section Reference 1: Section 23.1 The Cardiovascular System

2) Which of the following terms refers to red streaks beneath the skin of legs and arms?

a) bacteremia
b) septic shock
c) septicemia
d) lymphangitis

Answer: d

Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 23.2 Describe common cardiovascular diseases and the bacterial and parasitic pathogens that cause them.
Section Reference 1: Section 23.2 Cardiovascular and Lymphatic Diseases

3) Which of the following terms refers to a bacteria-fibrin mass that forms on damaged valvular surfaces?

a) vegetation
b) lymphangitis
c) ischemia
d) petechiae

Answer: a

Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 23.2 Describe common cardiovascular diseases and the bacterial and parasitic pathogens that cause them.
Section Reference 1: Section 23.2 Cardiovascular and Lymphatic Diseases

4) Which of the following terms refers to a pin-point hemorrhage most common in skin folds?

a) septicemia
b) lymphangitis
c) ischemia
d) petechiae

Answer: d

Difficulty: Medium
Learning Objective 1: LO 23.3 Describe common systemic diseases and the bacterial, viral, and parasitic pathogens that cause them.
Section Reference 1: Section 23.3 Systemic Diseases

5) Normal microflora of the cardiovascular system include _____.

a) Staphylococcus aureus
b) parvovirus
c) Escherichia coli
d) none of these choices

Answer: d

Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 23.1 Review the anatomy of the cardiovascular system as it pertains to microbial defenses.
Section Reference 1: Section 23.1 The Cardiovascular System

6) What role do antibiotics play in septic shock?

a) reduce the fever and lymphangitis symptoms
b) kills gram positive bacteria but are ineffective with gram negative bacteria
c) worsen the situation by releasing large quantities of endotoxin
d) none of these choices

Answer: c

Difficulty: Medium
Learning Objective 1: LO 23.3 Describe common systemic diseases and the bacterial, viral, and parasitic pathogens that cause them.
Section Reference 1: Section 23.3 Systemic Diseases

7) Puerperal fever is caused by:

a) Streptococcus pyogenes
b) Staphylococcus aureus
c) Pseudomonas aeruginosa
d) Streptococcus agalactiae

Answer: a

Difficulty: Medium
Learning Objective 1: LO 23.2 Describe common cardiovascular diseases and the bacterial and parasitic pathogens that cause them.
Section Reference 1: Section 23.2 Cardiovascular and Lymphatic Diseases

8) Which infection refers to inflammation of the lining and valves of the heart?

a) septicemia
b) rheumatic fever
c) endocardiatis
d) puerperal fever

Answer: c

Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 23.2 Describe common cardiovascular diseases and the bacterial and parasitic pathogens that cause them.
Section Reference 1: Section 23.2 Cardiovascular and Lymphatic Diseases

9) All of the following occur in shistosomiasis except:

a) allergic reactions to eggs and cirrhosis of liver from eggs
b) flukes lodge in heart and brain causing disease
c) cercariae penetrate skin when humans wade in snail-infested waters
d) dermatitis from cercarcia

Answer: b

Difficulty: Medium
Learning Objective 1: LO 23.2 Describe common cardiovascular diseases and the bacterial and parasitic pathogens that cause them.
Section Reference 1: Section 23.2 Cardiovascular and Lymphatic Diseases

10) Inflammation and blockage of lymph ducts leading to elephantiasis is due to which organism?

a) Schistosoma haematobium
b) Streptococus pyogenes
c) Wuchereria bancrofti
d) Staphylococcus aureus

Answer: c

Difficulty: Medium
Learning Objective 1: LO 23.2 Describe common cardiovascular diseases and the bacterial…