Essay on Culture and United States

Submitted By domdom0126
Words: 5115
Pages: 21

Multiple Choice Questions

1. What was the challenge facing FedEx in the Chapter 2 opener? A) to influence Asian governments to allow FedEx to operate in their countries B) to increase awareness in Africa of the benefits of FedEx C) to increase awareness in Eastern Europe with a commercial that would work across this region with its differing cultures and languages D) to increase awareness in Latin America and the Caribbean with a commercial that would work across this region with its differing cultures and languages E) to influence Brazilian regulators to allow it to operate its service after normal working hours

Answer: D Page: 39 Difficulty: hard

2. Which of the following is a cultural factor that affects consumer behavior and marketing strategy? A) demographics B) values C) language D) nonverbal communications E) all of the above

Answer: E Page: 40 Difficulty: easy

3. Which of the following is NOT a cultural factor that affects consumer behavior and marketing strategy? A) demographics B) language C) exchange rates D) values E) nonverbal communications

Answer: C Page: 40 Difficulty: moderate

4. Howard Industries is a computer manufacturer located in Laurel, MS. This company is interested in expanding internationally. Which of the following is a cultural factor that affects consumer behavior and marketing strategy that Howard Industries needs to be aware of? A) nonverbal communications B) natural resources C) economic conditions D) exchange rates E) all of the above

Answer: A Page: 40 Difficulty: moderate

5. Which of the following statements is FALSE regarding cross-cultural marketing? A) Marketing across cultural boundaries is a difficult and challenging task. B) Most categories of American products are generally prized throughout the world. C) There are both subtle and direct ethical issues involved in international marketing. D) While marketing strategy is heavily influenced by cultural factors, it does not influence aspects of cultures. E) Cultures may differ in demographics, languages, nonverbal communications, and values.

Answer: D Page: 40-41 Difficulty: hard

6. _____ is the complex whole that includes knowledge, belief, art, law, morals, customs, and any other capabilities and habits acquired by humans as members of society. A) Reference group B) Government C) Culture D) Authority E) Gestalt

Answer: C Page: 42 Difficulty: easy

7. Sarah's job at a major manufacturer of consumer package goods is to learn as much as possible about the knowledge, beliefs, art, law, morals, customs, and any other capabilities and habits acquired by humans in a given country in which her company intends to expand. Her job, then, is to understand a country's _____. A) culture B) society C) government D) way of doing things E) economic environment

Answer: A Page: 42 Difficulty: moderate

8. Which of the following statements is true regarding culture? A) Culture is a relatively simple concept. B) Culture is acquired. C) Culture often provides detailed prescriptions for appropriate behavior. D) The nature of cultural influences is such that we are consciously aware of them. E) all of the above

Answer: B Page: 42 Difficulty: hard

9. In the United States, promptness is considered a virtue. Americas are expected to be on time to an event, and they expect others to do so as well. Which aspect of culture best explains this behavior? A) Culture is a simple concept. B) Culture is something one is born with. C) Culture is unique to each individual in a society. D) Culture is time-bound. E) Culture is acquired, that is, it is learned.

Answer: E Page: 42 Difficulty: hard

10. The boundaries that culture sets on behavior are called _____. A) rules B) norms C) prescriptions D) precepts E) sanctions

Answer: B Page: 43 Difficulty: moderate

11.…